Marketing Data Technology Traineeship

Solliciteer nu

Marketing Data Technology - Traineeship

Wil jij kennis en ervaring opdoen binnen één van de snelst groeiende consultancybureau's van Nederland? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij hebben in 2019 een FD Gazellen Award gewonnen en zijn van plan nog verder door te groeien! Maar hiervoor zijn we wel op zoek naar een kandidaat voor ons nieuwe Marketing Data Technology traineeship. 

 Ons versnelde traineeship biedt jou de mogelijkheid om jezelf binnen slechts 3 maanden te ontwikkelen op het gebied van data en marketing-salestechnologie. Je verzamelt, combineert en analyseert data vanuit verschillende bronnen, om zo patronen en inzichten te ontdekken. Dit vertaal je naar het marketing-salesproces, wat dankzij jouw analyse steeds beter en meer datagedreven wordt. Op die manier combineer je data en technologie met (menselijke) processen. 

Na het succesvol behalen van alle leerdoelstellingen kan jij verder doorgroeien als 

 Marketing Data Technology Specialist.

Wegens de Corona omstandigheden hebben we tijdelijk deze vacature on-hold gezet.

Vergoeding: € 1.000 per maand

FULL-TIME · ROTTERDAM

Wat ga je doen?

Dit uitdagende traineeship bevat een helder leerpad en een snelle leercurve. Je krijgt veel begeleiding, maar zal vanwege je specialistische kennis ook meteen het werk bij onze klanten ondersteunen. Daarmee draag je direct bij aan het succes van onze consultants, die dagelijks bij onze B2B klanten aan de slag gaan om bedrijfsgroei te realiseren.

Een greep uit je taken:

 • Je blijft continu op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen in data driven marketing en marketing & sales technologie binnen het B2B landschap, en deelt deze kennis met je collega's.
 • Je leert meer over de werking en het nut van e-mailmarketing, marketing automation en CRM, en bouwt dusdanig ervaring op dat je voortaan de weg kan vinden in elk systeem.
 • Je bepaalt de basis voor de samenwerking en rolverdeling tussen marketing en sales, door vast te leggen hoe het marketing-sales proces eruitziet en welke rol data en technologie daarin hebben. Dit proces maak je visueel aan de hand van flowcharts.
 • Je zorgt voor een goede en bruikbare datastructuur door data op te schonen, te integreren en op een juiste manier op te slaan.
 • Je vertaalt inzichten uit Big Data naar verbeteringen op het gebied van marketing en sales: van het maken van betere e-mails en het efficiënter en doelgerichter maken van een CRM-proces, tot het vinden van de juiste doelgroep voor een bepaald product.

Naast bovenstaande taken zal je ook veel leren van onze andere online marketing specialisten. Onder andere over leadgeneratie, SEA, SEO, programmatic advertising, conversieoptimalisatie, Google Analytics en webontwikkeling. 

Wat zoeken wij in jou?

 • Een afgeronde HBO/WO opleiding en niet meer dan 3 jaar werkervaring.
 • Analytisch inzicht. Je ziet verbanden in data en begrijpt dat meten = weten.
 • Een nauwkeurige en gestructureerde werkwijze. Je vind het leuk om orde te scheppen in grote hoeveelheden data en dubbelcheckt altijd netjes of je je werk goed hebt gedaan.
 • Een pragmatisch instelling - je denkt in oplossingen. Deze oplossingen weet je ook op een begrijpelijke manier uit te dragen naar anderen.
 • Een actieve en leergierige werkhouding, maar we hopen ook dat je bijdraagt aan de gezellige en informele sfeer binnen ons bedrijf. We werken als team voor onze klanten en daar ga jij een onderdeel van uitmaken.
 • Je bent bovendien communicatief, overtuigend en klantgericht.
 • Je moedertaal is Nederlands.


In de praktijk

Naast de certificeringen en een traineeship vergoeding bieden we je de kans om volledig mee te draaien in ons team. Je zal 3 maanden, 5 dagen per week, in een gezellig en ambitieus team terechtkomen. We zijn een jong en groeiend bedrijf, waarin openheid en eerlijkheid centraal staan. Iedereen is gelijk, dus we zullen je ook meteen als een volwaardig teamlid behandelen. Verder bieden we veel ruimte voor eigen initiatief, want uitgeleerd zijn we nooit!

Kennisdeling is daarnaast echt een speerpunt. We sluiten elke vrijdag af met een kennissessie en borrel waarin verschillende collega’s hun expertise of nieuwe bevindingen delen. Ook houden we regelmatig academies over de verschillende aspecten van marketing en/of sales en alles wat hierbij komt kijken.

We groeien hard. Daarom zijn wij op zoek naar jou, zodat we je kunnen opleiden tot een echte Data Technology Specialist! Ben je geïnteresseerd? Vul dan het formulier in via onderstaande knop!


Benieuwd wat je zoal doet op een dag als trainee bij Lead Today? Lees dan hier ons blog!

Procedure

De sollicitatieprocedure bestaat uit de volgende stappen:

 • Kennismakingsgesprek
 • Assessment


Heb je nog vragen naar aanleiding van deze vacature? Dan kan je ons uiteraard bellen: 010-7955671 of mailen: werkenbij@leadtoday.nl. Contactpersoon: Jaime Infante Ferreira

* Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Dit bieden we jou...

Mooie werkplek

In het hart van Rotterdam (Beurs-WTC).

Traineeship vergoeding van €1.000,-

Een mooie vergoeding voor je harde werk.

Een goed leertraject

En mogelijkheid tot het behalen van certificeringen.

Een gezellig en ambitieus team

Waar persoonlijke groei, kennisdeling én plezier leidend zijn.

Dagelijkse lunch

Elke middag een mooi gedekte tafel voor gezond en lekker eten.

Regelmatige borrels

Bijna elke vrijdag een borrel in onze 'stamkroeg' of ergens anders in Rotterdam.

Een aantal van je collega's...

Robert de Boer

Oprichter en Partner

Jaime Infante Ferreira

Partner

Mike Joppe

Partner

Frank Boersma

Groeistrateeg

Martijn Hertog

Marketing Automation Specialist

Sabine Schmetz

Groeimanager

Eva van Zelderen

Groeimanager

Joyce Hanemaayer

Online Marketing Specialist

Wil je werken in hartje Rotterdam?